Kickstart jouw carrière als freelance copywriter

Doe iets met je schrijftalent en word kick-ass copywriter in hoofd- of bijberoep.

Momenteel kan je niet inschrijven, maar zet je op de wachtlijst en je krijgt als eerste meer info. 

Dit is Copy Kickstart

Copy Kickstart is een intensief online traject waarin je ontdekt wat het is om copywriter te zijn. Je stelt een killer portfolio samen en leert hoe je moeiteloos klanten aantrekt.

Je ontwikkelt je eigen workflow voor succes en scherpt die pen van jou nog meer aan om copy te schrijven die harten verovert en monden (én portefeuilles) doet openvallen.

Maak deel uit van een bende ambitieuze copywriters die de sleazy, 13-in-een-dozijn copy vervangen door eerlijke, menselijke teksten met focus op helpen i.p.v. verkopen.

In dit traject delen we alles met elkaar. In onze veilige community kan je al je vragen stellen, wins delen of onzekerheden op tafel leggen. Ik deel mijn kennis, maar we leren ook uit elkaars verhalen en zijn elkaars grootste cheerleaders.

Dus, schrijf jij graag en denk je eraan je woorden in te zetten om ondernemers te helpen groeien, furore te maken in de reclamewereld of de glamour (ahum) van de mediawereld van dichtbij te beleven? Laat me met je meestappen op je pad als beginnend copywriter. Ik wil je behoeden voor de valkuilen, de mogelijkheden laten zien en je compagnonne de route zijn.

Copywriter worden?

Betaald worden om te schrijven? Dat klinkt helemaal te zot voor woorden! Stel je voor dat het echt kan. Koffietjes slurpen en mensenkijken in een Instagrammable koffiebar. Wandelen met een podcast in de oren. Boeken lezen. Uit het raam staren en pareltjes van teksten uit dat toetsenbord van je toveren. Da’s pretty much mijn leven (minus de koffie, ik drink thee). En zo kan het jouwe ook zijn.*

  • Je maakt van schrijven je beroep én je kan ervan leven.
  • Je kick-ass teksten zorgen ervoor dat jij de meest gevraagde copywriter in jouw niche wordt.
  • Je moet niet langer met okselvijvers tot aan je navel netwerkevents gaan afschuimen (I’m talking to you, fellow introvert 😉).
  • Je vindt jouw bende gelijkgestemde creatievelingen met wie je niet alleen vlot samenwerkt, maar met wie je nog graag eens een pint gaat pakken ook. Of een brunchke doet. Of beide.
  • Je moet niet op zoek naar droomklanten, ze komen vanzelf naar je toe door het ongebreidelde enthousiasme van je eerste klanten.
  • Je gaat waardevolle, langdurige samenwerkingen aan met marketeers, grafisch ontwerpers en andere copywriters.

 

*Disclaimer: het leven van een freelance copywriter is niet altijd rozengeur en maneschijn. Zo heb je die verdomde computerproblemen, is de koffie soms lauw of passeert de Heilige Graal der Inspiratie niet wanneer je haar het hardst nodig hebt, hoelang je ook door het raam staart. In de Copy Kickstart gaan we geen real and raw moment uit de weg. We delen onze wins en f*ck-ups, steunen elkaar en leren van elkaars verhalen.

Dit leer je concreet in het Copy Kickstart traject

Copy Kickstart is een traject in 2 fases. Want freelance copywriter worden is meer dan een money making salespage kunnen schrijven of een scrollstopping social post.

Fase 1 - Get started

Beginnen doe je bij het begin. Je gaat ook geen volledig zesgangenmaaltijd koken zonder ervoor te zorgen dat je het juiste materiaal én de nodige ingrediënten hebt, toch? Daarom gaan we eerst praktisch aan de slag met alles wat je nodig hebt om als freelancer/ondernemer aan de slag te gaan.

Fase 2 - Deep Dive

In deze fase kom je stap voor stap tot die money making salespage en de scrollstopping social posts. Dit is de fase waarin we jouw copy skills verfijnen en de puntjes op de i zetten, zodat je een portfolio opbouwt waarmee je elke potentiële klant overtuigt van jouw kunnen. Wie kiest voor de Mastermind gaat in deze fase echt aan het werk in een stage.

Waarom zou je mij als mentor willen?

Hej, ik ben Delphine, oftewel DeeDee.

En ja, ik noem mezelf een kick-ass copywriter. Ik werkte al voor grote merken als Alpro, VTM, Qmusic, De Morgen en Cycling Vlaanderen, maar daarnaast help ik vooral creatieve solo-ondernemers die met hun verhaal naar buiten willen komen en op een authentieke manier willen connecteren met hun doelgroep.

Zelfstandig worden was de beste keuze die ik ooit maakte in mijn professionele leven. Ik kan doen wat ik graag doe en verdien er evenveel mee als in mijn gouden-kooi-job van vroeger. Neen, ik verdien geen miljoenen (en ik ga jou niet wijsmaken dat dat zomaar kan), maar ik kies zelf wanneer en met wie ik werk. En die vrijheid wil ik voor geen geld ter wereld opgeven. Meer zelfs, die vrijheid gun ik jou ook.

Het is mijn missie om beginnende copywriters de tools te geven om hun droom na te jagen. De Copy Kickstart is het traject waarvan ik wou dat het in 2015 bestond, toen ik in 2015 aan het begin stond van mijn avontuur.

In mijn 8 jaar ervaring als copywriter heb ik wel al het een en ander geleerd. Sommige dingen uit boeken en cursussen, andere door te proberen of door tegen muren te lopen. Niet alleen over hoe je overtuigende teksten schrijft zonder smerige verkooptrucjes, maar ook over samenwerken met klanten en zorgen dat je niet verdrinkt in het werk. Ik deel de lessen die ik zelf along the way geleerd heb. Want niks geeft me meer voldoening dan een freelancer die ik heb opgeleid te zien doen wat ik pas na jaren proberen en vloeken ontdekte.

Ik schotel je geen verhaaltjes voor of zeg je niet dat je volgend jaar 10K per maand kan verdienen door alleen nog high profile salespagina’s te schrijven. Ondernemen als freelance copywriter is geen sprookje. Ik ben geen fairy godmother die alles oplost met een zwaai van haar toverstokje. Maar ik help je de mogelijkheden te zien, geef je een duwtje in de rug en ik krijg tranen in mijn ogen als je trots komt vertellen dat je eerste persbericht werd opgepikt door de kranten.

Misschien is het wel daardoor dat ik bij de eerste editie van dit traject van een deelneemster de bijnaam “Momma Bear” kreeg. Dat wil ik voor jou zijn: de momma bear, de mentor, de cheerleader aan de zijlijn.

Hoe ziet Copy Kickstart traject eruit?

Module 1 – The Beginning

> Wat is copywriting?
> Jouw why als copywriter
> Jouw ideale klant
> De superpower van een kick-ass copywriter

Module 2 – Workflow for succes

> Het intakegesprek
> Voorbereiding BIG 3
> Briefing
> Research en structuur
> Shitty First Draft
> Eindigen in schoonheid

Module 3 – Copywriting basics

> Content marketing
> Ken je lezer
> Denk in voordelen
> Emoties vs feiten
> Tone Of Voice
> Copywriting Frameworks
> Teksten die (graag) gelezen worden
> SE-Ow Yeah!
> Storytelling

Module 4 – Copy assets

> Calls To Action
> Titels
> Advertenties
> Landingspagina
> Homepagina
> Over Ons-pagina
> Salespagina
> Bloggen
> Social posts
> Persbericht
> Interview en testimonial
> E-mailmarketing
> Mail sequences

💥 Bonussen for the win

> Copywriting & AI
> Kick that writer’s block
> Leeslijst
> Writing prompts
> Tools voor copywriters
> …

★ ★ ★ ★ ★

Er is een nieuwe wereld voor me opengegaan. Nieuwe kennis vergaren, me weer een beetje student voelen, gaf veel voldoening. Door de groepcalls voelde je dat ook anderen met dezelfde twijfels of onzekerheden zaten en dat was – vreemd genoeg- geruststellend. Daarenboven kon Delphine die onzekerheden goed plaatsen als deel van het proces.

Ilja Vandenbroeke
La Copyria

★ ★ ★ ★ ★

Ik kreeg een antwoord op zoooooveel vragen (die ik vermoedelijk niet aan iemand anders had durven stellen 🙂 ), schrijf nu met een pak meer zelfvertrouwen teksten en word daar nog eens voor betaald ook. Wat een leven.

Tine de Blaere
Poer Copywriting

★ ★ ★ ★ ★

De goesting om te schrijven was er al en ook positieve reacties van vrienden en familie. Ook bij de loopbaancoaching kwam dit als beste optie naar voor. Maar ik zat vooral met onzekerheid, ik wist gewoon niet hoe ik eraan kon beginnen, ik had het gevoel ‘ik ben toch geen copywriter’, hoe kan ik hiermee starten, wat komt erbij kijken. De zoektocht naar een opleiding begon, maar nergens vond ik iets dat het niet enkel had over het schrijven, maar ook over starten als copywriter en alles dat daarbij komt kijken. Toen ik da beschrijving van jouw traject las was ik direct aangesproken. Dit was precies wat ik zocht. Ik heb geen seconde getwijfeld. Dit traject heeft mijn leven veranderd. Ik had 6 maanden geleden nooit kunnen denken dat ik nu hier zou zijn. Als ik er aan denk krijg ik tranen in mijn ogen.

Anne-Sophie Heyde
Rebel Copy

★ ★ ★ ★ ★

Delphine, Delphine. Momma bear. Mijn copywritersheldin. De Copy Kickstart 2022 was elke stuiver uit mijn portemonee waard. Een jaar geleden was ik nog een grijze kantoormuis met een enorm impostersyndroom. Want, betaald worden voor schrijven? Ik durfde er gewoon niet van dromen. Vandaag heb ik een ondernemingsnummer, een eigen boekhouder (hallo, girlboss) en ligt de copywriterswereld aan mijn voeten. Thanks to Delphine’s masterclass heb ik een flinke rugzak expertise mee en durf ik ja zeggen tegen elke soort copy-opdracht. Zachtaardig, ijzersterke feedback, engelengeduld. De ideale mentor, quoi! Ben jij ook een beginnende copywriter en heb jij de figuurlijke ‘copystock achter de deur’ nodig? Schrijf je in. Niet over twijfelen, go for it! xoxo

Ineke Sissau
Copyvous

?

Expert masterclasses voor een echte kickstart

Soraya - The Legal House

Get your legal sh*t together
Zelfstandige worden gaat gepaard met heel wat legal shizzle: auteursrechten, algemene voorwaarden, samenwerkingscontracten… Iets met goeie afspraken en goeie vrienden enzo. Soraya is dé persoon om je kordaat vriendelijk uit te leggen hoe het in elkaar zit.

Hanna - Hanna Struyvelt

Storytelling done right
Verbinden met verhalen. Als iemand weet hoe het moet, dan is het Hanna wel. Deze Queen of Storytelling helpt ondernemers om hun eigen merkverhaal te schrijven en helpt jou om hetzelfde te doen voor anderen.

Robin Cuypers - Strever

Prijszetting
Welke prijs vraag je nu als  startende freelance copywriter? Want het googelen levert je meer verwarring op dan antwoorden. Gelukkig leert Robin je hoe je wél de juiste prijs zet en hoe je die communiceert naar je klanten.

Hannie - Synopsis communicatie

Ethische marketing
Die schreeuwerige bro-marketing zijn we allemaal beu. De consument wil echte connectie, wil kopen van merken waar ze zich goed bij voelen. Hannie toont je hoe je verkoopt op een ethische manier.

Charline - Copyne

Brand copy

Een sterk merk in de markt zetten? Charline weet er alles over. Namen verzinnen voor merken, tone of voice op punt zetten en een merkverhaal creëren. Zo doet zij het. 

Copy Kickstart Essentials

Op je eigen tempo

€1250

Levenslang toegang tot het online leerplatform

40+ behapbare videolessen

Bonussen

Papieren werkboek (as in, gedrukt, aan je deur geleverd) met extra schrijfruimte

Kick-off call in groep

4 Q&A sessies

5 Expert Masterclasses

Live feedback op jouw teksten tijdens groepscalls

Livedag

2 Mastermind-calls

2 extra 1-op-1 calls (op te nemen binnen 6 maanden vanaf de start van het traject)

Whatsapp-support voor 6 maanden

1 jaar lidmaatschap Copy Crew

Afsluitend Mastermind-diner 

Stage

Copy Kickstart Mastermind

Maar 8 plekjes beschikbaar!

€2000

Levenslang toegang tot het online leerplatform

40+ behapbare videolessen

Bonussen

Papieren werkboek (as in, gedrukt, aan je deur geleverd) met extra schrijfruimte

Kick-off call in groep

4 Q&A sessies

5 Expert Masterclasses

Live feedback op jouw teksten tijdens groepscalls

Livedag op 27/05

2 Mastermind-calls

2 extra 1-op-1 calls (op te nemen binnen 6 maanden vanaf de start van het traject)

Whatsapp-support voor 6 maanden

1 jaar lidmaatschap Copy Crew

Afsluitend Mastermind-diner

NIEUW: Stage

Dit traject is voor jou als…

R

je copywriter wil worden, maar nog geen ervaring of portfolio hebt. Je wil een basis om te starten.

R

je pas begonnen bent als copywriter en je skills nog wil aanscherpen, zodat je met zelfvertrouwen meer kan vragen voor je werk.

R

je wil weten hoe je klanten aantrekt met wie je doodgraag samenwerkt en niet langer ja wil zeggen op alles “om toch maar inkomsten te hebben”.

R

je graag schrijft en er (op termijn) je job van wil maken.

R

je op zoek bent naar iemand met ervaring die je helpt om het ineens goed aan te pakken en die al haar wijsheid en schrijftips met jou wil delen.

R

je bereid bent het werk erin te steken dat nodig is om alles uit dit traject te halen en actief deel te nemen aan de groepssessies.

R

je jouw schrijftalent ten volle wil benutten for the good en net als ik overtuigd bent van de kracht van eerlijke, menselijke en connecterende copy.

DeeDeeCopy
DeeDeeCopy

Dit traject is niet voor jou als…

Q

je op zoek bent naar quick fixes en copy formules die je los kan inzetten.

Q

je al enkele jaren ervaring hebt en hoopt om op expert level bij te leren. Dit traject is voor beginners met goesting.

Q

je je niet kan vinden in concepten als ethische copywriting en ethische marketing. 

Q

je andere copywriters ziet als concurrenten i.p.v. collega’s met wie je complementair kan samenwerken.

Q

je niet de financiële mogelijkheden hebt om te investeren in dit traject. Ik wil niet dat je er je broek aan scheurt, net zoals ik mijn broek niet wil scheuren door dit te verkopen aan dumpingprijzen.

Q

je mentaal niet de ruimte hebt om actief deel te nemen en het werk te doen dat nodig is om dit tot een succes te maken. Als in: ik geef je de aanzet, maar jij moet zelf de teksten schrijven en jezelf in de markt zetten. 

★ ★ ★ ★ ★

Het traject is enorm mooi opgebouwd. De masterclasses die je er bij krijgt zijn zó waardevol. Je leert echt wat belangrijk is om het beroep te kunnen starten en uit te oefenen en dat was voor mij nog een drempel.

Ik ben blij dat ik dit traject gevolgd heb omdat ik er veel van geleerd heb. Omdat ik nu de ‘guts’ heb om te starten. Omdat ik super toffe mensen heb leren kennen in dit traject. De uitleg is volledig en waardevol. Het werkboek is een zalige bonus om ’s avonds af en toe nog eens door te bladeren. Delphine pakt dit fantastisch goed aan!

Kelly Fels

★ ★ ★ ★ ★

Het heeft mij heel veel bijgebracht aan copy tips maar de masterclasses over het legal en prijszetting aspect hebben mij doen inzien dat ik mijn bijberoep nog niet op wieltjes had. Dit zowel administratief (algemene voorwaarden etc.) alsook niet de prijs durven vragen die mijn werk waard is.

Het heeft mijn ogen geopend dat ik vooruit wil met mijn bijberoep om er binnen x-aantal tijd een hoofdberoep van te kunnen maken! 🙂

Mathieu De Meue
Smashing Impact

★ ★ ★ ★ ★

k vond het werkboek heel mooi vormgegeven, duidelijk gestructureerd en leuk dat er achteraan plaats was om je oefeningen in bij te houden, zo stond alles op één plek.

De mensen met wie je dit traject volgt zijn een grote meerwaarde. Echt fijn om nog andere mensen te leren kennen die even graag bezig zijn met taal. En met wie je je *inner taal nerd* eens goed kan loslaten.

Sara Vertongen

?

Vragen? Ik beantwoord ze hier

Wat gebeurt er als ik inschrijf?

Hierboven kies je dus eerst of je voor de Essentials gaat of de Mastemind. Wanneer je op de knop van jouw keuze klikt, kom je op de betaalpagina. Nadat je betaling in orde is, ben je ingeschreven en krijg je per mail de nodige informatie om aan de slag te gaan.

Kan ik in termijnen betalen?

Jep! Je kan betalen in 6 termijnen. Bij inschrijving betaal je meteen de eerste termijn, daarna gebeurt de betaling automatisch elke maand tot alles betaald is. Je krijgt maandelijks een factuur van je afbetaling.

Dit is een behoorlijk duur traject voor een beginnende freelancer. Ga ik dit eruit halen?

Ik snap héél goed dat het bedrag je kan afschrikken. Zelf heb ik als starter ook zo’n bedrag betaald voor een algemene business cursus en als ik nu kon kiezen, zou ik mijn geld veel liever uitgeven aan dit traject.

Nu, ik ga een ander zijn rekening niet maken. Het is aan jou om te bepalen of je voldoende financiële middelen en zekerheid hebt om hierin te investeren.

Maar als je het geld hebt, dan is dit de reden waarom ik het persoonlijk waard vind om hierin te investeren:  

De Copy Kickstart is volledig toegespitst op het beroep van freelance copywriter. Dit is het all-in-one pakket: schrijflessen én algemene praktische shizzle die je anders zelf zou moeten uitzoeken.

Bovendien krijg je de kans om te leren van echte experten in hun vak en bouw je een sterk netwerk op.

Met de kennis en ervaring die je hier opdoet, neem je een voorsprong op andere beginnende copywriters. Het niet zelf moeten uitzoeken en moeten proberen, bespaart je enorm veel tijd (én geld). Dus ja, dit is een investering in de lancering van jouw carrière als freelance copywriter.

Hoeveel tijd moet ik voorzien om het traject te doorlopen?

Iedereen werkt uiteraard op hun eigen tempo, maar dit is wat ik al kan meegeven:

  • Reken gemiddeld 2u per week om de videolessen te bekijken en de bijhorende oefeningen te maken.
  • De Q&A-sessies duren telkens 1 à 1,5u en hetzelfde geldt voor de masterclasses van de experten.
  • Doe je de Mastermind, dan moet je er nog een stage bij tellen van ongeveer 16u.

Maar zoals gezegd: pin mij hier niet op vast, want iedereen werkt anders.

We doorlopen dit traject samen gedurende 16 weken.

Ik wil eigenlijk gewoon weten hoe je goede teksten schrijft. Ik heb al de rest niet nodig.

En je wil dat van mij leren? Cool!

In dat geval heb je 2 opties:

1. Je schrijft je in op mijn nieuwsbrief en krijgt om de 2 weken een heerlijk brokje content in je mailbox en weet het als eerste wanneer ik een workshop of training geef.

2. Je neemt contact met me op via team@deedeecopy.be voor een in-company training op maat.

Nu komt niet goed uit voor mij. Kan ik op een later moment instappen?

Momenteel gaat de Copy Kickstart maar 1x per jaar open. Ik plan de volgende editie te starten in maart 2024. Het is een groepstraject waar we geregeld online samenkomen, waardoor het niet mogelijk is om het continu open te zetten. 

Moet ik een diploma Taal- en Letterkunde hebben om copywriter te kunnen worden?

Absoluut niet. Het helpt natuurlijk wel als je een goed ontwikkeld taalgevoel hebt. Bovendien zijn ook inzicht in marketing, psychologie en sales handig. Maar dat komt allemaal aan bod in het traject.

Met een gezonde dosis goesting en inlevingsvermogen kom je als copywriter al een heel eind.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me een Whatsappje op +32 456 64 59 31 of mail je vraag naar delphine@deedeecopy.be.
We kunnen er eens over bellen of ik beantwoord je vraag per mail.

Pin It on Pinterest