Kickstart jouw carrière als freelance copywriter

Waag de sprong!
Doe iets met je schrijftalent en trek moeiteloos droomklanten aan als kick-ass copywriter. 

Copywriter worden?

Je liefde voor het geschreven woord is groot! Da’s al een goed begin. Maar toch is er nog iets dat je tegenhoudt om ervoor te gaan en die stap te zetten als copywriter. Been there, had all the feelings. Misschien herken jij je hier wel in…

$

Er komt zoveel op je af als beginnend copywriter, waardoor je je onzeker voelt. Zo’n stap in het onbekende is toch behoorlijk eng. Want wat als het niet lukt?😳

$

Je hebt al 10 keer de gangbare tarieven voor copywriters gegoogeld, maar vindt geen passend antwoord.

$

Je hebt geen idee waar je die eerste klanten vindt en hoe je ervoor zorgt dat ze blijven komen.

$

Oké, je schrijft wel graag en goed, maar hoe ga je van “wel goed” naar “wauw!”?

$

Je volgde al cursussen en downloadde al freebies, maar je blijft op je honger zitten of je raakt overweldigd door de veelheid aan opties out there, meestal Amerikaans en/of extreem duur.

$

Je kent geen andere copywriters en vreest dat je je eenzaam zal voelen, daar in je home office, zonder echte collega’s.

Wat als het echt kon?

Betaald worden om te schrijven? Dat klinkt helemaal te zot voor woorden! Stel je voor dat het echt kan. Koffietjes slurpen en mensenkijken in een Instagrammable koffiebar. Wandelen met een podcast in de oren. Boeken lezen. Uit het raam staren en pareltjes van teksten uit dat toetsenbord van je toveren. Da’s pretty much mijn even (minus de koffie, ik drink thee). En zo kan het jouwe ook zijn.*

  • Je maakt van schrijven je beroep én je kan ervan leven.
  • Je kick-ass teksten zorgen ervoor dat jij de meest gevraagde copywriter in jouw niche wordt.
  • Je moet niet langer met okselvijvers tot aan je navel netwerkevents gaan afschuimen (I’m talking to you, fellow introvert 😉).
  • Je vindt jouw bende gelijkgestemde creatievelingen met wie je niet alleen vlot samenwerkt, maar met wie je nog graag eens een pint gaat pakken ook. Of een brunchke doet. Of beide.
  • Je moet niet op zoek naar droomklanten, ze komen vanzelf naar je toe door het ongebreidelde enthousiasme van je eerste klanten.
  • Je gaat waardevolle, langdurige samenwerkingen aan met marketeers, grafisch ontwerpers en andere copywriters.

 

*Disclaimer: het leven van een freelance copywriter is niet altijd rozengeur en maneschijn. Zo heb je die verdomde computerproblemen, is de koffie soms lauw of passeert de Heilige Graal der Inspiratie niet wanneer je haar het hardst nodig hebt, hoelang je ook door het raam staart. In de Copy Kickstart gaan we geen real and raw moment uit de weg. We delen onze wins en f*ck-ups, steunen elkaar en leren van elkaars verhalen.

Dit is Copy Kickstart

Copy Kickstart is een intensief online traject waarin je ontdekt wat het is om copywriter te zijn. Je stelt een killer portfolio samen en leert hoe je moeiteloos klanten aantrekt.

Je ontwikkelt je eigen workflow voor succes en scherpt die pen van jou nog meer aan om copy te schrijven die harten verovert en monden (én portefeuilles) doet openvallen.

Door in te stappen in dit traject, maak je deel uit van mijn Copy Crew. Wij zijn een bende ambitieuze copywriters die de sleazy, 13-in-een-dozijn copy vervangen door eerlijke, menselijke teksten met focus op helpen i.p.v. verkopen.

In dit traject delen we alles met elkaar. In onze veilige community kan je al je vragen stellen, wins delen of onzekerheden op tafel leggen. Ik deel mijn kennis, maar we leren ook uit elkaars verhalen en zijn elkaars grootste cheerleaders.

Dus, schrijf jij graag en denk je eraan je woorden in te zetten om ondernemers te helpen groeien, furore te maken in de reclamewereld of de glamour (ahum) van de mediawereld van dichtbij te beleven? Laat me met je meestappen op je pad als beginnend copywriter. Ik wil je behoeden voor de valkuilen, de mogelijkheden laten zien en je compagnonne de route zijn.

Dit leer je concreet in het Copy Kickstart traject

Copy Kickstart is een traject in 2 fases. Want freelance copywriter worden is meer dan een money making salespage kunnen schrijven of een scrollstopping social post.

Fase 1 - Get started

Beginnen doe je bij het begin. Je gaat ook geen volledig zesgangenmaaltijd koken zonder ervoor te zorgen dat je het juiste materiaal én de nodige ingrediënten hebt, toch? Daarom gaan we eerst praktisch aan de slag met alles wat je nodig hebt om als freelancer/ondernemer aan de slag te gaan.

Fase 2 - Deep Dive

In deze fase kom je stap voor stap tot die money making salespage en de scrollstopping social posts. Dit is de fase waarin we jouw copy skills verfijnen en de puntjes op de i zetten, zodat je een portfolio opbouwt waarmee je elke potentiële klant overtuigt van jouw kunnen.

Waarom ik?

Hej, ik ben Delphine, oftewel DeeDee.

En ja, ik noem mezelf een kick-ass copywriter. Ik werkte al voor grote merken als Alpro, VTM, Qmusic, De Morgen en Cycling Vlaanderen, maar daarnaast help ik vooral creatieve solo-ondernemers die met hun verhaal naar buiten willen komen en op een authentieke manier willen connecteren met hun doelgroep.

Ik ga niet meer actief op zoek naar klanten en toch blijven de aanvragen binnenstromen. Om die opdrachten op te vangen werk ik ondertussen zelf samen met een vaste freelancer.

Zelfstandig worden was de beste keuze die ik ooit maakte in mijn professionele leven. Ik kan doen wat ik graag doe en verdien er evenveel mee als in mijn gouden-kooi-job van vroeger. Neen, ik verdien nog geen miljoenen (en ik ga jou niet wijsmaken dat je dat moet nastreven), maar ik kies zelf wanneer en met wie ik werk. En die vrijheid wil ik voor geen geld ter wereld opgeven. Meer zelfs, die vrijheid gun ik jou ook.

Het is mijn missie om beginnende copywriters de tools te geven om hun droom na te jagen en te slagen in hun opzet. De Copy Kickstart is het traject waarvan ik wou dat het in 2015 bestond, toen ik aan het begin stond van mijn avontuur.

In mijn 8 jaar ervaring als copywriter heb ik wel al het een en ander geleerd. Sommige dingen uit boeken en cursussen, andere door te proberen of door tegen muren te lopen. Niet alleen over hoe je overtuigende teksten schrijft zonder smerige verkooptrucjes, maar ook over samenwerken met klanten en zorgen dat je niet verdrinkt in het werk. Ik deel de lessen die ik zelf along the way geleerd heb. Want niks geeft me meer voldoening dan een freelancer die ik heb opgeleid te zien doen wat ik pas na jaren aanmodderen ontdekte.

Ik schotel je geen verhaaltjes voor of zeg je niet dat je volgend jaar 10K per maand kan verdienen door alleen nog high profile salespagina’s te schrijven. Ondernemen als freelance copywriter is geen sprookje. Ik ben geen fairy godmother die alles oplost met een zwaai van haar toverstokje. Maar ik help je de mogelijkheden te zien, geef je een duwtje in de rug en ik krijg tranen in mijn ogen als je trots komt vertellen dat je eerste persbericht werd opgepikt door de kranten.

Misschien is het wel daardoor dat ik bij de eerste editie van dit traject van een deelneemster de bijnaam “Momma Bear” kreeg. Dat wil ik voor jou zijn: de momma bear, de mentor, de cheerleader aan de zijlijn.

Hoe ziet Copy Kickstart traject eruit?

Module 1 – The Beginning

> Wat is copywriting?
> Jouw why als copywriter
> Jouw ideale klant
> De superpower van een kick-ass copywriter

Module 2 – Workflow for succes

> Het intakegesprek
> Voorbereiding BIG 3
> Briefing
> Research en structuur
> Shitty First Draft
> Eindigen in schoonheid

Module 3 – Copywriting basics

> Content marketing
> Ken je lezer
> Denk in voordelen
> Emoties vs feiten
> Tone Of Voice
> Copywriting Frameworks
> Teksten die (graag) gelezen worden
> SE-Ow Yeah!
> Storytelling

Module 4 – Copy assets

> Calls To Action
> Titels
> Advertenties
> Landingspagina
> Homepagina
> Over Ons-pagina
> Salespagina
> Bloggen
> Social posts
> Persbericht
> Interview en testimonial
> E-mailmarketing
> Mail sequences

💥 Bonussen for the win

> Copywriting & AI
> Kick that writer’s block
> Leeslijst
> Writing prompts
> Tools voor copywriters
> …

★ ★ ★ ★ ★

Er is een nieuwe wereld voor me opengegaan. Nieuwe kennis vergaren, me weer een beetje student voelen, gaf veel voldoening. Door de groepcalls voelde je dat ook anderen met dezelfde twijfels of onzekerheden zaten en dat was – vreemd genoeg- geruststellend. Daarenboven kon Delphine die onzekerheden goed plaatsen als deel van het proces.

Ilja Vandenbroeke
La Copyria

★ ★ ★ ★ ★

Ik kreeg een antwoord op zoooooveel vragen (die ik vermoedelijk niet aan iemand anders had durven stellen 🙂 ), schrijf nu met een pak meer zelfvertrouwen teksten en word daar nog eens voor betaald ook. Wat een leven.

Tine de Blaere
Poer Copywriting

★ ★ ★ ★ ★

De goesting om te schrijven was er al en ook positieve reacties van vrienden en familie. Ook bij de loopbaancoaching kwam dit als beste optie naar voor. Maar ik zat vooral met onzekerheid, ik wist gewoon niet hoe ik eraan kon beginnen, ik had het gevoel ‘ik ben toch geen copywriter’, hoe kan ik hiermee starten, wat komt erbij kijken. De zoektocht naar een opleiding begon, maar nergens vond ik iets dat het niet enkel had over het schrijven, maar ook over starten als copywriter en alles dat daarbij komt kijken. Toen ik da beschrijving van jouw traject las was ik direct aangesproken. Dit was precies wat ik zocht. Ik heb geen seconde getwijfeld. Dit traject heeft mijn leven veranderd. Ik had 6 maanden geleden nooit kunnen denken dat ik nu hier zou zijn. Als ik er aan denk krijg ik tranen in mijn ogen.

Anne-Sophie Heyde
Rebel Copy

★ ★ ★ ★ ★

Delphine, Delphine. Momma bear. Mijn copywritersheldin. De Copywriter Mastermind 2022 was elke stuiver uit mijn portemonee waard. Een jaar geleden was ik nog een grijze kantoormuis met een enorm impostersyndroom. Want, betaald worden voor schrijven? Ik durfde er gewoon niet van dromen. Vandaag heb ik een ondernemingsnummer, een eigen boekhouder (hallo, girlboss) en ligt de copywriterswereld aan mijn voeten. Thanks to Delphine’s masterclass heb ik een flinke rugzak expertise mee en durf ik ja zeggen tegen elke soort copy-opdracht. Zachtaardig, ijzersterke feedback, engelengeduld. De ideale mentor, quoi! Ben jij ook een beginnende copywriter en heb jij de figuurlijke ‘copystock achter de deur’ nodig? Schrijf je in. Niet over twijfelen, go for it! xoxo

Ineke Sissau
Copyvous

?

Expert masterclasses voor een echte kickstart

Miet - Unclouded

Intro to Convertkit
E-mailmarketing is here to stay, dus als copywriter kan je er maar beter kaas van gegeten hebben. Ontdek hoe een e-mailserviceprogramma werkt. Voor je eigen nieuwsbrief of die van een klant. Miet is the Queen Of Tech, dus niemand beter om het je uit te leggen.

Robin - STREVER

Prijszetting like a pro
Je minimale uurprijs bepalen kan met een simpele formule. Maar wat is “de juiste” prijs en hoe vraag je de prijs waar jij je goed bij voelt? Robin helpt je om zelfzeker de prijs te vragen die jij waard bent.

Charline- Copyne

What’s in a name
Een verbale merkidentiteit bepalen en een merknaam bedenken is een vak apart. Eentje waar Charline in uitblinkt. Ontdek hoe zij het aanpakt en waar je op moet letten.

Soraya - The Legal House

Get your legal sh*t together
Zelfstandige worden gaat gepaard met heel wat legal shizzle: auteursrechten, algemene voorwaarden, samenwerkingscontracten… Iets met goeie afspraken en goeie vrienden enzo. Soraya is dé persoon om je kordaat vriendelijk uit te leggen hoe het in elkaar zit.

Marijke - Studio Sociaal

Verkopen zonder vies gevoel
Marijke helpt creatieve ondernemers met de lancering van hun producten of diensten. Zij weet alles van sales en launch content waarvan je niet spontaan naar de wc moet lopen. Authentiek, ethisch en doeltreffend. Sales waar iedereen zich goed bij voelt.

Hanna - Hanna Struyvelt

Storytelling done right
Verbinden met verhalen. Als iemand weet hoe het moet, dan is het Hanna wel. Deze Queen of Storytelling helpt ondernemers om hun eigen merkverhaal te schrijven en helpt jou om hetzelfde te doen voor anderen.

Copy Kickstart Essentials

Op je eigen tempo

€1250

Levenslang toegang tot het online leerplatform

40+ behapbare videolessen

Bonussen

Papieren werkboek (as in, gedrukt, aan je deur geleverd) met extra schrijfruimte

Kick-off call in groep

4 Q&A sessies

6 Expert Masterclasses

Live feedback op jouw teksten tijdens groepscalls

Live schrijfdag op 2 juni 2023

2 Mastermind-calls

2 extra 1-op-1 calls (op te nemen binnen 6 maanden vanaf de start van het traject)

Whatsapp-support voor 6 maanden

Afsluitend Mastermind-diner op 23 juni 2023

Copy Kickstart Mastermind

Nog maar 4 plekjes beschikbaar!

€2000

Levenslang toegang tot het online leerplatform

40+ behapbare videolessen

Bonussen

Papieren werkboek (as in, gedrukt, aan je deur geleverd) met extra schrijfruimte

Kick-off call in groep

4 Q&A sessies

6 Expert Masterclasses

Live feedback op jouw teksten tijdens groepscalls

Live schrijfdag op 2 juni 2023

2 Mastermind-calls

2 extra 1-op-1 calls (op te nemen binnen 6 maanden vanaf de start van het traject)

Whatsapp-support voor 6 maanden

Afsluitend Mastermind-diner op 23 juni 2023

Dit traject is voor jou als…

R

je copywriter wil worden, maar nog geen ervaring of portfolio hebt. Je wil een basis om te starten.

R

je pas begonnen bent als copywriter en je skills nog wil aanscherpen, zodat je met zelfvertrouwen meer kan vragen voor je werk.

R

je wil weten hoe je klanten aantrekt met wie je doodgraag samenwerkt en niet langer ja wil zeggen op alles “om toch maar inkomsten te hebben”.

R

je graag schrijft en er een winstgevende business van wil maken.

R

je op zoek bent naar iemand met ervaring die je helpt om het ineens goed aan te pakken en die al haar wijsheid en schrijftips met jou wil delen.

R

je bereid bent het werk erin te steken dat nodig is om alles uit deze Mastermind te halen en actief deel te nemen aan de groepssessies.

R

je jouw schrijftalent ten volle wil benutten for the good en net als ik overtuigd bent van de kracht van eerlijke, menselijke en connecterende copy.

DeeDeeCopy
DeeDeeCopy

Dit traject is niet voor jou als…

Q

je op zoek bent naar quick fixes en copy formules zonder diepgaand aan je copywriting- en andere skills te werken.

Q

je al enkele jaren ervaring hebt en hoopt om op expert level bij te leren.

Q

je niet gelooft in de kracht van conversatie en enkel kiest voor Mad Men-copy waarbij je klanten overtuigt met trucjes en sleazy verkoopspraatjes.

Q

je andere copywriters ziet als concurrenten i.p.v. collega’s met wie je complementair kan samenwerken.

Q

je hoopt copywriter te worden door enkele video’s te bekijken en verder niet meer dan het minimale te doen.

Q

je verwacht dat ik alle wijsheid in pacht heb en die gewoon op jou dump. Jij hebt geen zin om zelf kritisch na te denken en dingen uit te proberen, op je bek te gaan en weer op te staan.

Vragen? Ik beantwoord ze hier

Wat gebeurt er als ik inschrijf?

Hierboven kies je dus eerst of je voor de Essentials gaat of de Mastemind. Wanneer je op de knop van jouw keuze klikt, kom je op de betaalpagina. Nadat je betaling in orde is, ben je ingeschreven en krijg je per mail de nodige informatie om aan de slag te gaan.

Dit is een behoorlijk dure Mastermind voor een beginnende freelancer. Ga ik dit eruit halen?

Ik snap héél goed dat het bedrag je kan afschrikken. Zelf heb ik als starter ook zo’n bedrag betaald voor een algemene business cursus en als ik nu kon kiezen, zou ik mijn geld veel liever uitgeven aan dit traject.

De Copy Kickstart is volledig toegespitst op het beroep van freelance copywriter. Dit is het all-in-one pakket: schrijflessen én algemene praktische shizzle die je anders zelf zou moeten uitzoeken.

Bovendien krijg je de kans om te leren van echte experten in hun vak en bouw je een sterk netwerk op.

Met de kennis en ervaring die je hier opdoet, neem je een voorsprong op andere beginnende copywriters. Het niet zelf moeten uitzoeken en moeten proberen, bespaart je enorm veel tijd (én geld). Dus ja, dit is een investering in de lancering van jouw carrière als freelance copywriter.

Kan ik in termijnen betalen?

Jep! Je kan betalen in 4 of 8 termijnen. Bij inschrijving betaal je meteen de eerste termijn, daarna gebeurt de betaling automatisch elke maand tot alles betaald is. Je krijgt maandelijks een factuur van je afbetaling.

Ik wil eigenlijk gewoon weten hoe je goede teksten schrijft. Ik heb al de rest niet nodig.

Ben je daar zeker van? Dat kan natuurlijk. Dan stel ik voor dat je nog even wacht tot de DeeDeeCopy Academy eraan komt. Daarin zal je budgetvriendelijke minicursussen vinden, toegankelijk voor iedereen, dus ook ondernemers die niet per se copywriter willen worden.

Nu komt niet goed uit voor mij. Kan ik op een later moment instappen?

Ik weet momenteel nog niet wanneer de volgende editie eraan komt. Als ik merk dat er nog interesse is, dan kan een nieuwe editie eventueel in het najaar. Maar ik beloof niks.

Moet ik een diploma Taal- en Letterkunde hebben om copywriter te kunnen worden?

Absoluut niet. Het helpt natuurlijk wel als je een goed ontwikkeld taalgevoel hebt. Bovendien zijn ook inzicht in marketing, psychologie en sales handig. Maar dat komt allemaal aan bod in het traject.

Met een gezonde dosis goesting en inlevingsvermogen kom je als copywriter al een heel eind.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me een Whatsappje op +32 472 47 28 27 of mail je vraag naar delphine@deedeecopy.be.
We kunnen er eens over bellen of ik beantwoord je vraag per mail.

Pin It on Pinterest